SchapendrijvenWestVlaanderen

Wij zijn Johan Hugelier en Els Holvoet en delen niet alleen de dagelijkse dingen met elkaar, maar ook de liefde voor honden.

Eerst waren er onze 3 Bobtails, daarna kwam de Border Collie.

Toen onze dochter op 18-jarige leeftijd, Fay in huis haalde, werden wij verrast door het feit dat een border collie zoveel meer is dan een huishond.Sindsdien had Johan 1 grote wens nl. leren schapendrijven met zijn eigen Border Collie.

Op dat moment hadden wij nog geen wetenschap van de verschillende lijnen binnen het ras en aangezien Els vooral liefhebber was van een harige hond, gingen wij op zoek naar een zwart/witte hond.Wij kochten een prachtige langharige border collie uit ... showlijnen

Zo kwam Cliff in ons leven en vooral in Johan zijn leven.Een heel baasgerichte hond die meestal aan zijn zijde te vinden is.Met vallen en opstaan, veel tijd insteken en vooral veel geduld hebben, is hij met Cliff in Klasse 1 gestart.Cliff helpt ook thuis bij het trainen van andere honden en het verzorgen van de schapen.

Met Cliff kwam er ook de passie voor het schapendrijven, de bewondering voor die hond die het bloed draagt van generaties lang schapendrijvers nl de ISDS-lijnen.Geboren werkers bij de schapen...

Omdat er zoveel tijd en kilometers in de trainingen van Cliff kropen, gingen wij op zoek naar een weide om eigen schapen te kunnen houden en ook thuis te kunnen trainen.Niet gemakkelijk, als je weet dat heel West-Vlaanderen versnipperd is in kleine stukjes landbouwgrond, weiden en vooral industrie.De dag dat onze dierenarts ons opbelde om te zeggen dat wij een weide van 1,5 ha konden pachten van zijn vader, was ook de dag dat wij konden beslissen om op zoek te gaan naar een pup uit werklijnen.

Zo kwam Kate in ons leven...én 8 Kempische heideschapen én 10 Skuddeschapen én het idee om Johan zijn kennis te laten delen met anderen die ook willen leren schapendrijven.

Vijf jaar later kochten we een hoeve in Lo-Reninge met 2 ha weide ... is de kudde schapen uitgegroeid tot 50 en zijn we 6 honden rijk.

 

 

 

 

 

 

We heten je van harte welkom, SchapendrijvenWestVlaanderen.
Johan en Els.

                                                                                                        Lo - Reninge

                                                                                                        17 juni 2017.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.07 | 18:58
Home heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk